Pop up navigation menu
Home
 

STORY HILL LANE GUEST + POOL HOUSE

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: Private Client
LOCATION: Los Altos Hills, California
SIZE: 1,100 Square Feet
COST: Withheld

PROJECT DESCRIPTION

Our clients wanted a small guesthouse to accommodate their growing family and frequent out-of-town guests. This sloping site sits in a narrow, oak-studded canyon with long views to both the coastal mountains and San Francisco Bay. The town applied strict development guidelines limiting the structure's height to only seventeen feet above grade at its highest point.

CAW created an open and inviting guesthouse that also provides areas for quiet contemplation and an appreciation of nature. Natural materials and an abundance of light combine with radiant heating systems and photovoltaics to minimize the structure's impact on the environment.

HOW CAW DID THIS

  • CAW carefully situated the new building to take advantage of views and solar orientation, and to minimize site grading.
  • Incorporating glass corners dissolves the sense of inside and outside, and allows open uninterrupted views out to the landscape.
  • Design of a long diffuse skylight along the central circulation spine provides an abundance of natural light to the living spaces and the loft area above.
  • Incorporating deep eaves protects the interiors from direct sun and masks the rooftop photovoltaic system, which provides enough power to match the building's demands.

KEY PARTICIPANTS

STRUCTURAL: Adamo & Associates, www.nvo.com/adamoandassoc

STORY HILL LANE GUEST + POOL HOUSE

INFO

PROJECT INFORMATION

CLIENT: Private Client
LOCATION: Los Altos Hills, California
SIZE: 1,100 Square Feet
COST: Withheld

PROJECT DESCRIPTION

Our clients wanted a small guesthouse to accommodate their growing family and frequent out-of-town guests. This sloping site sits in a narrow, oak-studded canyon with long views to both the coastal mountains and San Francisco Bay. The town applied strict development guidelines limiting the structure's height to only seventeen feet above grade at its highest point.

CAW created an open and inviting guesthouse that also provides areas for quiet contemplation and an appreciation of nature. Natural materials and an abundance of light combine with radiant heating systems and photovoltaics to minimize the structure's impact on the environment.

HOW CAW DID THIS

  • CAW carefully situated the new building to take advantage of views and solar orientation, and to minimize site grading.
  • Incorporating glass corners dissolves the sense of inside and outside, and allows open uninterrupted views out to the landscape.
  • Design of a long diffuse skylight along the central circulation spine provides an abundance of natural light to the living spaces and the loft area above.
  • Incorporating deep eaves protects the interiors from direct sun and masks the rooftop photovoltaic system, which provides enough power to match the building's demands.

KEY PARTICIPANTS

STRUCTURAL: Adamo & Associates, www.nvo.com/adamoandassoc

> STORY HILL LANE GUEST + POOL HOUSE



  • PROJECT INFORMATION

    CLIENT: Private Client
    LOCATION: Los Altos Hills, California
    SIZE: 1,100 Square Feet
    COST: Withheld

    PROJECT DESCRIPTION

    Our clients wanted a small guesthouse to accommodate their growing family and frequent out-of-town guests. This sloping site sits in a narrow, oak-studded canyon with long views to both the coastal mountains and San Francisco Bay. The town applied strict development guidelines limiting the structure's height to only seventeen feet above grade at its highest point.

    CAW created an open and inviting guesthouse that also provides areas for quiet contemplation and an appreciation of nature. Natural materials and an abundance of light combine with radiant heating systems and photovoltaics to minimize the structure's impact on the environment.

    HOW CAW DID THIS

    • CAW carefully situated the new building to take advantage of views and solar orientation, and to minimize site grading.
    • Incorporating glass corners dissolves the sense of inside and outside, and allows open uninterrupted views out to the landscape.
    • Design of a long diffuse skylight along the central circulation spine provides an abundance of natural light to the living spaces and the loft area above.
    • Incorporating deep eaves protects the interiors from direct sun and masks the rooftop photovoltaic system, which provides enough power to match the building's demands.

    KEY PARTICIPANTS

    STRUCTURAL: Adamo & Associates, www.nvo.com/adamoandassoc